IT-hjälp att köpa


Datahemsupport

Är du inte sams med din PC? Jag fixar PC-n och utbildar dig! Kontakta Torsten Rehn

Torsten har möjlighet att via fjärrstyrningsprogrammet TeamViewer koppla upp sig mot Din dator för att på bästa sätt kunna hjälpa Dig.

Du kan oftast även träffa Torsten vid onsdagarnas It-hjälp i Tyresö gymnasium. Då kostar han inget att anlita.

Torsten Rehn

Torsten Rehn 

Mobil: 073-5212716
E-post: torsten.rehn@trefa.se

Pris: 300 kr/tim (efter RUT-avdrag, som numera också kan användas för vissa IT-tjänster). Priset gäller vid hembesök.


JobbVerket

Adress: Plogstigen 3, 135 55  TYRESÖ. Plogstigen är en tvärgata till Skogsängsvägen och ligger nära Trollbäckens Idrottsplats.

Hemsida: www.jobbverket.nu

Kontaktperson: Anna Zetterström, tel 073 518 10 52. E-post: anna.zetterstrom@jobbverket.nu

Datareparationer. JobbVerket brukar ta ett fast pris för reparationer av datorer. 200 kr för enklare fel och 400 kr för mer komplicerade som kanske tar flera timmar. JobbVerket gör inga hembesök.

El- och dataskrot: Du kan lämna in kasserade datorer, mobiler och annan elskrot. JobbVerket försöker reparera utrustningen och om det inte går plockas prylarna isär och delarna återvinns som metallskrot mm. Datorer som kan återställas, säljs eller skickas till hjälpbehövande i bl a Afrika. Du kan läsa mer om verksamheten på hemsidan.

JobbVerket arbetar efter devisen ”Arbete efter förmåga”. Personerna som jobbar är sådana som har svårt att jobba på öppna arbetsmarknaden och får arbetsträna. JobbVerket har alltså en stor social funktion i samhället.

Läs mer om JobbVerkets verksamhet: www.jobbverket.nu


Alfa Filmkedja & Mobilservice på Alléplan 6 i Tyresö

På Alfa Filmkedja & Mobilservice kan man få enklare reparationer gjorda på sin mobil, t ex byte av glas och batteri. Jag har anlitat dem för byte av batteri och baksideglas på min Samsung S6. Det kostade 400 kr för respektive åtgärd. Du kan också köpa en del tillbehör.

Webbsida: http://www.mobilreparationtyreso.se/

 


CompuCraft AB

www.compucraftab.se, Kungstensgatan 28, 113 57 STOCKHOLM, tel vx 08 673 49 00, är en datorfirma som anlitats av vår styrelsemedlem Jan-Olof Eriksson. Han fick ett seriöst bemötande. Dessutom är firman bedömd i Facebook av 33 kunder och fick då ett medelpoäng på 4,7 av 5,0 möjliga, vilket är ett ovanligt bra omdöme.

Priser: SeniorNet i Tyresö får 20 % rabatt på alla arbeten (räknat på 495 kr per timme) om man lämnar in sin dator hos firman. Dock ej på hårdvaran (materiel). Om man vill ha hembesök bjuder firman på framkörningsavgiften vilken är 495 kr. Som kund betalar man 495 kr per timme efter RUT-avdrag.


Hemfixare

SeniorNet Sweden har tecknat ett avtal med företaget Hemfixare, ett företag som erbjuder datateknisk support i hemmet. Som medlem i SeniorNet erbjuds du en medlemsrabatt hos Hemfixare. Läs mer nedan

Hemfixare