Släktforskning

Ansvarig för denna sida: Lilian Boquist
E-mail: l.boquist@bredband.net
Mobil: 070 – 9704862

 

Släktforskningsträff i SeniorNet Tyresö

 


Öppen Släktforskningscirkel

Onsdagar kl 15.30 – ca 18.00  i  Tyresö Gymnasium, sal M21

Vi är en grupp medlemmar, med varierande bakgrund, som träffas varje vecka och forskar om våra anfäder under ledning av våra erfarna handledare.  Som källor använder vi bl. a. digitaliserade kyrkoböcker och öppna arkiv och vi delar våra gemensamma kunskaper och erfarenheter med varandra. Vi använder skolans datorer men du kan givetvis ta med dig egen dator om du föredrar det.
Du kan komma med i gruppen när som helst.

Vi brukar samlas för en gemensam fika i gymnasiets kaféteria från kl 15.00.

Vårterminen 2020 startade släktforskningsträffarna onsdag den 22 januari. 


Hösten 2019 använde vi även några torsdagar för släktforskning.

Café Ventilen torsdagen den 3 oktober i Kvarnhjulet handlade om vad som nu är aktuellt inom släktforskning. Sedan var vi i den vanliga släktforskningssalen på gymnasiet, M21.

Torsdagen den 10 oktober hade vi en introduktion för dig som vill börja släktforska med oss och som har ingen eller liten erfarenhet.


Torsdagarna den 17de och 24de oktober berättade vi om DNA-tester och hur man med hjälp av sådana kan få veta mer om sina genetiska förfäder, både relativt nära i tiden och för tusentals år sedan.

Vårens torsdagar om släktforskning med hjälp av DNA

En extra torsdag som vi hade planerat för släktforskning med hjälp av DNA-tester fick vi skjuta upp p g a  att FTDNA (eller Family Finder) arbetade med stora uppdateringar som gjorde att sidorna vi behöver använda inte var  stabila.

Följande torsdagar fortsätter vi med släktforskning med hjälp av DNA:

den 13de februari, den 12te mars, den 26te mars och den 16de april.

Handledare:  Ann, Lars, Lilian och Anne

Du kan pröva på släktforskning och/eller datahjälp gratis vid tre tillfällen. Därefter krävs medlemsskap i SeniorNet Tyresö.
Välkommen!