Släktforskning

Ansvarig för denna sida: Lilian Boquist
E-mail: l.boquist@bredband.net
Mobil: 070 – 9704862


Hösten 2020 är inte som andra höstar.

Eftersom vi inte kan vara i vår datasal på gymnasiet i höst kommer vi här att lägga in tips på vad vi släktforskare ändå kan göra under hösten.

Vi hoppas på nya träffar så småningom. Men tills dess funderar vi på att ha några släktforskningsmöten med Zoom. På måndagar kl 14.00 övar vi med detta på Seniornet Tyresös veckoträffar via Zoom. Kom gärna med och testa. Länken till Zoom är https://us02web.zoom.us/j/8104062963

Några tips för dig som vill börja släktforska men inte har något abonnemang. Nedanstående pdf har vi hämtat från facebookgruppen släktforskning. Vi hoppas att du kan hämta den här. Flera facebookgrupper ger tips om släktforskning.

Klicka på Länkar till Svensk släktforskning

Annars tipsar vi i första hand om www.rotter.se

Handledare:  Ann, Lars, Lilian och Anne

Välkommen!


Öppen Släktforskningscirkel (inställd tills vidare)

Onsdagar kl 15.30 – ca 18.00  i  Tyresö Gymnasium, sal M21

Vi är en grupp medlemmar, med varierande bakgrund, som träffas varje vecka och forskar om våra anfäder under ledning av våra erfarna handledare.  Som källor använder vi bl. a. digitaliserade kyrkoböcker och öppna arkiv och vi delar våra gemensamma kunskaper och erfarenheter med varandra. Vi använder skolans datorer men du kan givetvis ta med dig egen dator om du föredrar det.
Du kan komma med i gruppen när som helst.

Vi brukar samlas för en gemensam fika i gymnasiets kaféteria från kl 15.00.

Så här brukar vi ha det – men inte coronaåret 2020