Släktforskning

Ansvarig för denna sida: Lilian Boquist
E-mail: l.boquist@bredband.net
Mobil: 070 – 9704862


Nu släktforskar vi både på Tyresö Gymnasium och via Zoom igen!!

Vi fortsätter med möten för oss släktforskare via Zoom varannan tisdag och använder då samma länk som vi använder på Seniornet Tyresös gemensamma möten. Länken till Zoom, se seniornet tyresös förstasida .  Behöver du hjälp loggar du in lite före mötet så hjälper vi dig att komma igång och förklarar det du undrar över.

Vi har gått igenom olika ämnen t ex Börja släktforska alt forska med DNA.
Dessa ämnen kommer alltid att vara aktuella.
Vi går igenom olika program, fördelar och nackdelar, tipsar om olika vägar att hitta sin släkt, lyssnar på erfarenheter och delar med oss av våra egna.
Vi har också gått igenom Rötter, se nedan, den kanske viktigaste sidan för släktforskare, visade lite hur man kan börja släktforska och hur man enkelt kan dokumentera sin släktforskning. Vi fortsätter med detta och går vidare efter behov och önskemål.

Tidsplan digitalt varannan tisdag kl 15.30-17.30


Öppen Släktforskningscirkel

Onsdagar kl 15.30 – ca 18.00  i  Tyresö Gymnasium, sal M21

Vi är en grupp medlemmar, med varierande bakgrund, som träffas varje vecka och forskar om våra anfäder under ledning av våra erfarna handledare.  Som källor använder vi bl. a. digitaliserade kyrkoböcker och öppna arkiv och vi delar våra gemensamma kunskaper och erfarenheter med varandra. Vi använder skolans datorer men du kan givetvis ta med dig egen dator om du föredrar det.
Du kan komma med i gruppen när som helst.

Vi brukar samlas för en gemensam fika i gymnasiets kaféteria från kl 15.00. Tänk på att huvudentrén numera är låst. Vi håller dock koll på våra besökare mellan kl 15.00 – 15.30. Om du kommer senare får du ringa någon av handledarna som då kan gå upp och öppna. 

Så här brukar vi ha det – men inte coronaåret 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan finns några tips för dig som vill börja släktforska men inte har något abonnemang. Nedanstående pdf har vi hämtat från facebookgruppen Släktforskning. Du kan hämta den här. Flera facebookgrupper ger också tips om släktforskning.

Klicka på Länkar till Svensk släktforskning

Annars tipsar vi i första hand om www.rotter.se
Här hittar du det mesta om släktforskning samt tips om hur du börjar släktforska.

DNA

Vi talade om hur man bäst beställer kits för att söka efter sitt DNA från https://www.familytreedna.com/
Åsa Lindh gör oss tjänsten att importera kits till Sverige från FTDNA. Det blir billigare och går snabbare än om vi beställer direkt, läs hennes information

Se DNA-Åsas info från facebook-gruppen DNA-anor. Kitbeställning Sverige 

Handledare:  Ann, Lars och Lilian

Välkommen!