Café Ventilen

I Café Ventilen ”föreläser” klubbmedlemmar och andra om aktuella IT-ämnen. Det finns också stort utrymme för frågor från deltagarna.

Café Ventilen är öppet för alla seniorer, även för de som inte är medlemmar i Seniornet Tyresö. Ventilen-träffarna hålls kl 14-16 den första helgfria torsdagen i varje månad under perioderna februari-maj och september-december.

Obs!  P g a corona-pandemin hålls våra Ventilen-träffar tills vidare via videomötesverktyget Zoom. Det blir då förstås inget gemensamt fika utan du ordnar själv ev kaffe med dopp framför din dator, mobil eller surfplatta. 

Du använder följande länk för att logga in:

https://us02web.zoom.us/j/8104062963

Om du använder mobil eller surfplatta behöver du innan dess ladda ner appen Zoom Cloud Meetings från Apple Store eller Google Play Butik.


Programmet för höstterminen 2020 

Torsdagen 3 september 2020 kl 14-16.
Att vara med digitalt på SeniorNets träffar

Träffen är en startpunkt för höstens digitala verksamhet. Vi berättar om våra aktiviteter, vi informerar om hur man laddar ner och använder Zoom och Team Viewer mm.
Ansvarig: Carl-Olof Strand
Medverkan av andra handledare

Torsdagen den 1 oktober 2020 kl 14-16:
Böcker, tidningar, poddar och musik via nätet.

Vi berättar om alla trevliga saker man kan använda nätet till, t ex att läsa eller lyssna på digitala böcker, läsa tidningar digitalt, lyssna på POD-radio och lyssna på musik.
Ansvariga: Eva Blommegård, Sidsel Nybö, Carl-Olof Strand m fl.

Torsdagen den 5 november 2020 kl 14-16:
”Döstäda” på nätet

Vårt liv blir alltmer digitalt. Vardagens kontakter sköts i mobil och på mail. Vi är aktiva på FB och andra sociala medier.

Det mest värdefulla (såsom dokument, foton och filmer på barnen) finns lagrat i dator och i molnen, i olika USB-minnen och externa hårddiskar. Snyggt ordnat eller rätt osystematiskt?

Vem kan ta hand om detta, när jag inte är med längre? Alla mina sparade SMS och mail, vad finns i dem? Vad är värt att spara, för mig eller andra? Hur avslutar man ett konto? Var finns de nödvändiga lösenorden? Vad är en framtidsfullmakt? Behövs ett digitalt testamente?

Vad kan jag göra redan idag?
Många frågor väcks och en del svar får ni när Dorothy Béen från SeniorNet Södermalm delar med sig av sina tankar och sin kunskap om detta svåra temat.  

Torsdag 3 december 2020 kl 14-16
Zooma in vårt härliga julpotpurri  

Tips och idéer på nätet inför julen! Ja, det blir båda julkort, presenter, god mat och musik!