Café Ventilen

I Café Ventilen ”föreläser” klubbmedlemmar och andra om aktuella IT-ämnen. Det finns också stort utrymme för frågor från deltagarna.

Café Ventilen är öppet för alla seniorer, även för de som inte är medlemmar i Seniornet Tyresö. För 20 kr får du också kaffe/te och kaka. Ventilen-träffarna hålls kl 14-16 den första helgfria torsdagen i varje månad under perioderna februari-maj och-december.

Ventilen-träffarna hålls i föreningsgården Kvarnhjulet, lokal Follbrinken.


Vårens program ser ut så här:


7 februari 2019: Kultur på Nätet

Carl-Olof Strand håller i programmet. Du får lära dig mer om hur du kan läsa eller lyssna på böcker, lyssna till musik, se på film, ta del av  konst, se TV-program och lyssna på radio via Internet. Carl-Olof berättar om vad som finns och hur du gör för att ta del av alla möjligheter.


7 mars 2019: Ha kul med dina bilder

Vi får besök av Lena Seger från SeniorNet i Salem. Hon visar oss hur mycket kul man kan ha med de bilder man har,  gamla bilder i fotoalbum och skokartonger och inte minst alla de hundratals/tusentals bilder som vi ofta bara förvarar i våra surfplattor, telefoner och datorer.

Lena pratar översiktligt om att rädda gamla bilder , om hur man tar hand om nya inkl. ordning och reda och säkerhetskopiering.
Hon visar också hur man kan ”trolla” med sina bilder. Som grund visar hon en samling olika bilder med varierande tema och trollar med dessa på olika sätt. Hon visar vidare hur man kan lära sig att göra det som brukar kallas fotokonst och presenterar olika möjligheter att presentera sina bilder som tex collage, bildspel , video med stillbilder och filmsnuttar, fotoböcker .

4 mars 2019: Kringutrustning till din dator/platta/mobil.

Kjell & Companys butikschef i Tyresö, Lukas Ingvarsson, och en kollega till honom kommer till vår träff. De visar upp och berättar om powerbanks, USB-minnen, hårddiskar för lagring, Chromecast och Apple-TV, routrar, anslutningskablar och andra IT-prylar, som vi kan ha mer eller mindre nytta av som seniora IT-användare.


2 maj 2019: Mer om eHälsa

Eva Blommegård och Sidsel Nybö pratar om eHälsa, dvs olika digitala hjälpmedel som vi kan ha nytta av för att som seniorer hålla oss så friska som möjligt. De visar olika s k ”hälsoappar” mm.


Top