Café Ventilen 5 mars 2020 – om Picapen, ett verktyg för att skriva om sitt liv. Läs också om ett specialerbjudande till våra medlemmar.

Mars månads Café Ventilen hade besök av Cecilia Gruvberger. Cecilia är grundare av Picapen, en webbaserad tjänst med vars hjälp vi kan skriva en bok om t ex vårt liv, om en resa eller kanske en hel roman. Picapen skall egentligen läsas som pick a pen, dvs ta en penna. Så här beskrivs tjänsten på Picapens webbplats:

Skriv och dela hos Picapen!Inspireras, skriv, dela och spara dina böcker hos Picapen. Få konkreta tips och inspiration från våra Master Classes i Kreativt Skrivande. Med vår app kan du skriva närsomhelst och enkelt ladda upp bilder och videoklipp direkt från mobilen. 

Bli kreativ tillsammans med dina inbjudna medförfattare och med Picapens professionella skrivpedagoger. Publicera dina böcker hos Picapen för andra medlemmar och bjud in gästläsare. Eller om du vill, skriver du för dig själv och behåller dina böcker helt privata. Du kan enkelt skriva ut dina böcker och publicera hos välkända e-butiker. 

Låt oss inspirera dig att komma igång med ditt skrivande!

Cecilia satte oss först in i tjänstens olika funktioner. Man kan skriva texter och i texterna lägga in bilder och videoklipp. För skrivande får man stöd av olika slag. Det finns en tidslinje, längs vilken man kan lägga in olika händelser som skall beskrivas i boken. Det finns en kartfunktion, där man markera platser som man vill beskriva. Och det finns en stor mängd förslag till teman och ämnen för olika delar av den text man skriver. Man kan t o m mot en avgift få hjälp av professionella skrivare i sitt författande. Den bok man skriver kan få formen av antingen en e-bok eller en tryckt bok. Man kan också få hjälp att sälja sin bok.

Den här bilden beskriver de viktigaste funktionerna i Picapen:

Under andra halvan av Ventilenträffen fick vi ladda ner och installera programmet på våra bärbara datorer eller som en app i våra smarta telefoner och surfplattor. Cecilia erbjöd de som var på plats i Follbrinken men även alla andra medlemmar i SeniorNet Tyresö ett gratis ettårigt abonnemang på Picupens premiumtjänst, ett erbjudande som har ett värde av 669 kr.

För att komma i åtnjutande av detta erbjudande
* registrerar man sig som kund på Picapens hemsida,
* väljer kontoplan 12 månader Premium och
* skriver under registreringsprocessen in rabattkoden SENIORNET2020.

Här finns en länk till Picapens webbplats: https://www.picapen.com/?lang=sv

Det skall bli spännande att får höra om det så småningom blir ett antal böcker skrivna om Tyresö-seniorers liv, till glädje för t ex barn och barnbarn.