Get-on-line-week 2017

Vecka 13 – den 27/3 till 2/4 – är 2017 års GET-ON-LINE-WEEK. Den firar SeniorNet Tyresö tillsammans med Tyresö kommun på ett mer aktivt sätt än tidigare år.

Get-on-line-week är en europeisk kampanjvecka som vill öka vår delaktighet i den digitala utveckling som sker inom snart sagt alla samhällsområden. Veckan  arrangeras i Sverige av något som heter Digidelnätverket. Detta är en sammanslutning av myndigheter, kommuner, företag och föreningar. Årets vecka har tre huvudteman:

  • Cybersäkerhet Hantera din digitala identitet på ett säkert. Använd teknologin och internet säkert.
  • e-tjänster Lära sig använda myndigheters och banker olika e-tjänster. Men även e-hälsa och e-handel.
  • Arbete och entreprenörsskap Skapa sin egen framtid. Att utvecklas, hitta nya jobb och starta företag.

I Tyresö är vi från SeniorNet Tyresö arrangörer tillsammans med Tyresö kommun. Programmet för veckan hittar du här nedanför.

Observera att det i Mitt i Tyresös nummer tisdag den 21/3 finns en annons för Get-on-line-week i ”kommunrutan”. Där har SeniorNets ordinarie veckoträff onsdag den 29/3 fallit bort. Men i programmet nedan finns den med – och det är det programmet som gäller.

Måndag 27/3

Kl 14.00-16.00 i Trollbäckens bibliotek
SeniorNets ordinarie veckoträff med datorhjälp för seniorer – denna dag med särskilt fokus på dig som vi testa att använda datorer för första gången.


Onsdag 29/3

Kl 08.30-10.00 i Tyresö bibliotek
Frukostmöte ”starta företag”. Nyföretagarcentrum berättar om digitala tjänster.

Kl 13.00-14.00 i Tyresö bibliotek:
Digitala torget. Här kan du få hjälp av bibliotekets IT-kunniga med svar på frågor som du har om användningen av datorer, smarta telefoner mm.

Kl 15.30-17.30 i Gymnasiet/C3L:
SeniorNet Tyresös ordinarie veckoträff med allmän datorhjälp och släktforskning – denna dag med särskilt fokus på dig som vi testa att använda datorer för första gången. Kl 15.00 samlas vi till ”försnack” med fika i gymnasiets cafeteria.


Torsdag 30/3

I programrummet, Tyresö bibliotek:
Kl 14.00-15.00: SeniorNet Tyresös årsmöte. Vi går igenom klubbens verksamhet 2016 och beslutar om styrelse, budget mm för 2017.
Kl 15.15-16.00: Föredrag om och möjlighet att ställa frågor om cybersäkerhet. Kommunens IT-chef Urband Petrén håller i programmet.
Biblioteket bjuder på kaffe i pausen mellan årsmötet och föreläsningen.


Fredag 31/3

Kl 12.00-13.00 på Katach:
Tyresöföretagarnas nätverkslunch – tema Get on line som företagare.

I programrummet, Tyresö bibliotek:
Kl 14.00-15.00: ”Smarta telefoner och surfplattor i vardagslivet”. Föredragshållare år Gunnar Björnwall, känd från SeniorNets Ventilenträffar.
Kl 15.15-16.00: ”Vilken nytta kan jag ha av Tyresö kommuns e-tjänster?”. Medverkar gör olika ansvariga inom kommunen.


Föreläsningarna (eller åtminstone delar av dem) dokumenterar via video och läggs ut på nätet.

Alla föreläsningar är förstås gratis.

Dessutom: Vi i SeniorNet administrerar under hela Get-on -line-week kommunens Instagramkonto. Ladda ner Instagram till din dator, smarta telefon eller surfplatta och ”följ” Tyresö kommun under vecka 13. Då kommer du att få mycket information om vad vi i SeniorNet Tyresö håller på med.

 

Top