Café Ventilen

I Café Ventilen ”föreläser” klubbmedlemmar och andra om aktuella IT-ämnen. Det finns också stort utrymme för frågor från deltagarna.

Café Ventilen är öppet för alla seniorer, även för de som inte är medlemmar i Seniornet Tyresö. För 20 kr får du också kaffe/te och kaka. Ventilen-träffarna hålls kl 14-16 den första helgfria torsdagen i varje månad under perioderna februari-maj och september-december.

Ventilen-träffarna hålls i föreningsgården Kvarnhjulet, lokal Follbrinken.

Höstens program ser ut så här:

14 september: Kahoot – ett redskap för både kunskap och underhållning
Förre bibliotekschefen och vår hedersmedlem Lars Andersson lär oss att använda Kahoot – ett internetbaserat frågesportspel som både ger ökad kunskap och är underhållande. Ta med din mobil och delta själv i spelet under Ventilenträffen.

5 oktober: Datorns historia
Gunilla Schultzén ger oss en översikt över datorns utveckling med anledning av att SeniorNet Sweden i 20 år gett seniorer stöd i den digitala utvecklingen.

2 november: Använd dina bilder i bildspel
Bertil Eklund och Carl-Olof Strand berättar om hur man gör bildspel med ljud och text och visar exempel på sådana bildspel.

7 december: Intressegrupper i sociala medier
Årets sista Ventilenträff kommer att handla om intressegrupper i sociala medier. T ex matgrupper, stickning, fotografering mm. Det finns massor av intressegrupper. Vi lär oss att hitta dem.
Top