Café Ventilen

I Café Ventilen ”föreläser” klubbmedlemmar och andra om aktuella IT-ämnen. Det finns också stort utrymme för frågor från deltagarna.

Café Ventilen är öppet för alla seniorer, även för de som inte är medlemmar i Seniornet Tyresö. För 20 kr får du också kaffe/te och kaka. Ventilen-träffarna hålls kl 14-16 den första helgfria torsdagen i varje månad under perioderna februari-maj och september-december.

Ventilen-träffarna hålls i föreningsgården Kvarnhjulet, lokal Follbrinken.

Följande program gäller preliminärt för våren 2017.
2 februari:  Att fotografera digitalt. Carl-Olof Strand om hur man fotograferar med kamera eller mobiltelefon, hur man kan skanna gamla foton och inte minst om hur man kan använda de bilder man skapar genom att göra fotoböcker, bildspel och mycket annat.
2 mars: Din elektroniska plånbok. Gunnar Björnwall om hur datorn och mobiltelefon utvecklats till att bli din plånbok och om hur du använder den.
6 april: Om att lagra data. Lars-Anders Westlin och Bengt Wolff lär oss mer om att lagra de data vi samlar på oss. Hur vi kan sprida ut riskerna genom att lagra dokument och bilder på datorn, i mobilen, på separata hårddiskar och ”i molnet”.
4 maj: Nytt på IT-fronten. Gunilla Schultzén är tillbaka med en av sina uppskattade föreläsningar om bl a eHälsa och om nya sätt att använda IT av intresse för oss som seniorer.